Bonuspost

Bonuspost #21 – Cheesecake to-go!

5. marts 2015
_MG_1619

_MG_1619

Foråret er startet! Lige om straks sidder vi på stranden, i parken eller i skoven og nyder en lækker picnic! 

Frisk og lækker cheesecake! Dejlig let syrlig smag fra lime og rundhed fra vanilie. Perfekt til picnic eller som værtindegave.

Opskrift på ca 5 glas (det kommer selvfølgelig an på størrelsen)

 

Ingredienser:

10 digistive kiks
400 g natural flødeost
260 g cremefraiche
5 blade husblas
1 lime
2 stænger vanilje
100 g sukker
(evt. 5 tsk god marmelade)

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Husblas opblødes i koldt vand
  2. Kiks knuses ned i bunden af glassene (ca 2 kiks i hvert glas)
  3. Vaniljestængerne flækkes og vaniljen skrabes ud med lidt sukker
  4. Ost, cremefraiche, vanilje og sukker blandes sammen til en ensartet masse
  5. Husbladsen vrides og smeltes i lidt (ca o,5 dl) varmt vand (- jeg plejer bare at koge lidt vand i en elkedel, vride husblassen og komme det i en lille skål med det varme vand. Så røre jeg rundet med en gaffel til det er helt smeltet)
  6. Hæld limesaften og lidt af ostemassen i husblas vandet, for lige at temperere det lidt.
  7. Til sidst blandes det hele sammen og massen hældes på glas.
  8. Lad det stå i min 4 timer, eller gerne natten over.

De kan med fordel sluttes af med lidt god marmelade eller frisk frugt. Denne gang har brugt en lækker marmelade lavet på vilde blåbær.

Enjoy! 😉

_MG_1594

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly

You Might Also Like