Aprilpost #3 – Ovnbagte jordskokker

_MG_9237 _MG_9229

Parmasan, havsalt, lime og jordnøddeolie! Mmmmm kan du smage det endnu? 

Jordskokker? Hvad f***** bruger man det til? Det spurgte jeg mig selv om for nogle måneder siden. Nu, efter mange mislykkede forsøg og forskellige opskrifter, mener jeg endelig at jeg har svaret! Eller et af de mange jeg egentlig fik undervejs. Jordskokker er fx også rigtig godt kasteskyts 😉

De ville være perfekte sammen med fx denne grønkåls-pesto og en steg af en art. Men jeg er ikke hjemme hele påsken og skal have tømt køleskabet. Så jeg spiste mine i et fladbrød sammen med noget grønt – det kan også varmt anbefales 😉

_MG_9250

_MG_9219

2 prs

Ingredienser:

500 g jordskokker
1 halv lime
En håndfuld frisk basilikum

(Mængde efter smag og behag):
Parmasan
Havsalt
Jornøddeolie (olivenolie kan også bruges, men har ikke samme smag)
Sesamfrø
Soltørrede tomater

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovenen på 220°
  2. Vask og gnud jordskokkerne godt og skær dem i både
  3. Bred dem ud på en bradepande
  4. Drys med lidt olie, lime, havsalt og sesamfrø
  5. Bag i ovnen i ca 40 min.
  6. Efter 25-30 min drysses skokkerne med parmasan og bager videre
  7. Til sidst vendes de i soltørrede tomater, basilikum og evt lidt mere olie

 

Enjoy! ;)

_MG_9247 _MG_9245

Skriv et svar