Gør dit oste bord endnu mere interessant med hjemmelavede flotte kiks!
Hvem elsker ikke tapas? Sammen med nogle gode venner og et godt glas vin, kender jeg faktisk ikke noget bedre! Endnu bedre bliver det med hjemmelavet tilbehør! Her er opskriften på en utrolig nem grunddej, som kan pyntes og krydres i uendelige kombinationer! Du kan enten komme nogle krydderrier i dejen, eller strø noget over kiksene inden de bages. Denne gang har jeg fx lavet 4 variationer. Birkes, Havsalt, sort peber og paprika. Så kan folk selv lave kombinationer og kiks og ost.
Hvis du vil kaste dig ud i endnu mere hjemmelavet tilbehør kan du jo finde opskriften på persille-hummus her, flettede tapas-stænger her eller grønkålspesto her.
Ingredienser:
400 g hvedemel
2 dl vand
lidt salt
—————————————-
Fremgangsmåde
- Det hele æltes rigtig godt sammen (maskine kan anbefales).
- Dejen samles til en kugle og skal hvile på køkkenbordet i 30-60 min.
- Rul så dejen tyndt ud og skær nogle kiks ud (brug udstikkere hvis du har/et shot-glas)
- Pensel hver kiks med olie og bag dem ved 200° i ca 15 min. (Hold øje under vejs, det kan lige pludselig gå meget hurtigt).
Enjoy! 😉