Perfekt lille gave til din Valentine! Hvis du altså ikke spiser dem selv først ;D
Karameller høre vinteren til og derfor får i her en lækker opskrift på bløde, cremede karameller med crunchy nødder 🙂 Flødekarameller er utroligt nemme at lave, og man kan virkelig variere smagen i uendelige retninger. Det eneste det kræver er en god portion tålmodighed 🙂
ca. 60 stk.
Ingredienser:
500g. sukker
230. glukosesirup
1 l. fløde
ca. 50 g nødder
—————————————-
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser kommes i en stor gryde og koges langsomt op. Undgå at røre for meget i det.
- Så snart det koger skrues blusset ned på middel varme. Lad det koge i lang tid. Karamellen skal være helt gylden-brun og slippe bunden når du røre. Jeg tror min karamel kogte i ca 1,5 time, hvis ikke mere. Det er her der kræves god tålmodighed, for den skal altså koge længere end du tror.
- Kom bagepapir i en form, og hæld karamellen i. Glat den lidt ud og tryk til sidst nødderne ned i.
- Lad den hvile ca 6 timer eller natten over på køkkenbordet, til den er skærefast (eller til du ikke kan vente mere). Nu kan den skæres ud.
Enjoy! 😉
One thought on “Flødekarameller”