Aprilpost – Spinat-kroketter

 

Kogte kartofler er kedelige!! For det meste! 😉 Men det er disse lækre kroketter i hverfald ikke! Smækket med lækker spinat og en fyldig smag af parmesan! Mmmmm! ! 

_MG_9143

Spinat er denne uges sæson-grøntsag. Den har egentlig først officiel sæson i slutningen af april, men er man lige så heldig (læs: stædig) som jeg er, kan man godt finde frisk dansk spinat nu 🙂 Jeg spiste kroketter med en hurtig bagt fisk og hjemmesyltede rødløg fra denne weekends mad-projekt 🙂

Her er rigeligt til 2 prs. 

Ingredienser:

600 g kartofler
100 g spinat
2 spsk pikant flødeost
En god håndfuld revet parmasan
1 tsk salt, peber & paprika
1 æg
Mel
Rasp
Solsikkeolie

_MG_9171 _MG_9117

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne koges til de er møre
  2. Skyl & hak spinaten grovt.
  3. Kartoflerne moses med smørreosten
  4. Resten af ingredienserne røres i og blandes godt.
  5. Blandingen rulles til en pølse i bagepapir og køles af. (Man kan med fordel lave den dagen før og have den i køleskabet, men hvis man ikke lige har planlagt så godt 😉 kan man komme den i fryseren i ca 10-15 min til den har sat sig)
  6. Form mosen til kugler og vend først i mel, så æg og til sidst rasp.
  7. Kroketterne skal steges i en brandvarm pande, med et par gode cm olie. – altså en slags blanding mellem friture og stegning.

Enjoy! 😉

_MG_9189

Skriv et svar