#Meatless Monday ft. One Kitchen – Beetroot Burgers

Jeg er gået sammen med den dejlige Julia fra “One Kitchen – A Thousand Ideas” og lavet disse lækre rødbede burgers!

English Below

One kitchen og jeg er gået sammen om en lille tema mandag #MeatlessMondays. Hun har lavet den skønneste karrysuppe på kokusmælk med nudler og grøntsager! Der er et link til videoen lige her: One Kitchen – Curry soup

Julia, der står bag One Kitchen, er faktisk en af mine gamle kolleger og nu laver hun disse lækre opskrifter på youtube! Hendes channel er helt sikkert et kig værd!

Nu til opskriften! Disse lækre burgere er perfekte til din kødfri dag. Faktisk opdager man ikke der mangler kød. De er nemlig proppet med god smag og wrappet i en sprød frisk “kål-bolle”. Du kan jo egentlig selv bestemme hvad der skal fyldes i, men jeg er kommet frem til en kombination af stærke spirer, modnet cheddar og humus! Jeg har lavet en opskrift på persille humus, men hvis du tager persillen fra, bliver det en ganske alm af slagsen.: Persille humus

Opskriften er nok til 8 stk.

Apple_roses _valentines_2016_07

Ingredienser:

Burgers:
50 g valnødder
50 g havregryn
225 g revet rødbede (drænet vægt)
1 stort rødløg
En håndfuld frisk purløg
3 æg
salt
peber
paprika
1 dl olie
1 dl sesamfrø
1.5 dl mel

Fyld:
Hummus
8 blade hvidkål
Forskellige spirer (jeg brugte løg- og radisespirer)
8 Cherry tomater
Lidt extra modnet cheddar
evt. Sriracha sauce

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Rødbederne rives og væden presses fra i et klæde.
  2. Valnødder og havregryn køres til mel på minihakker
  3. Løget skæres og køres helt glat på minihakker
  4. Bland alle burger-ingredienserne sammen til er fast masse.
  5. Steg dem på en pande med lidt olie ved middel-høj varme til de er gyldne.
  6. Nu skal de bare samles og straks serveres!
  7. Enjoy! 😉

Apple_roses _valentines_2016_19

 

English: 

In this little collab with “One Kitchen”, we focus on “MeatlessMonday! She did a delicious curry noodle soup with vegetables! You can see her recipe and video right here:One Kitchen – Curry soup

Julia, the girl behind One Kitchen, and I are actually old colleagues, and now we’re both foodbloggers! She has the beautiful youtube channel, that is definitely worth scrolling through!

Now for the recipe! These burgers are exploding with flavors! They are so tasty, that even meatlovers wouldn’t miss the meat! The bun is fresh crispy kale, and the fillings are creamy humus, sharp matured cheddar and tasty sprouts!

8 burgers

Ingredients:

Burgers:
50 g walnuts
50 g oats
225 g grated beetroot (drained weight)
1 big red onion
1 handfull of fresh chives
3 eggs
salt
pebber
paprika
1 dl oil
1 dl sesame seeds
1.5 dl flour

Toppings:
Humus
8 leafs of kale
Different sprouts (I’ve used onion- and  radish sprouts)
8 Cherry tomatoes
A little extra matured cheddar
opt. Sriracha sauce

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Grate the beetroots and press out the juice in a cloth
  2. Blitz walnuts and oats into flour in a foodprocessor
  3. Chop up the onion and blitz in in the foodprocessor
  4. Mix all the burger-ingredients in a large bowl.
  5. Shape into burgers and fry over semi-high heat until golden
  6. Now just assemble the burgers and serve immediately
  7. Enjoy! 😉

One thought on “#Meatless Monday ft. One Kitchen – Beetroot Burgers

Skriv et svar