Sæsonpost – Efterårs-suppe!

_MG_4279

Cremet, varm suppe med efterårets bedste ingredienser – kartoffel, græskar og porre! 

Denne silkebløde supper toppet med crispy rosenkål og serrano er fantastisk på hvilken som helst kold aften! Og så er den jo perfekt hvis man har lidt resten fra enten fyldte hokkaido eller disse fyldte kartoffelskind 😉 Jo jo… jeg kan sagtens affiliatelinke til mig selv!

3-4 pers.
Ingredienser:

 

Suppe:
200 g porre
250 g græskar
450 g kartoffel
ca 1,5 liter kogende vand
Grøntsagsboullion (jeg brugte 1 terning)
1 dåse kokosmælk
Lidt smør
Salt, peber og paprika

Topping:
ca 5 rosenkål
et par håndfulde blandede nødder og kerner (Jeg brugte cashew, peanuts, græskar- og solsikkekerner)
1 pakke serrano skinke
lidt cremefraiche
Lime saft
Lidt solsikke olie

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær porre, kartoffel og græskar i små stykker.
  2. Svits dem hurtigt i lidt smør i en stor gryde.
  3. Tilsæt boullion og vand til det er lidt mere end dækket.
  4. Kog det godt ind i ca 30-40 min til vandet er godt fordampet.
  5. Blend det hele sammen og tilsæt kokosmælk.
  6. Lad der varme igennem igen, og smag til med krydderierne.
  7. Rosenkålen har jeg plukket bladene af, penslet dem med olie og sat dem i ovnen ved 225° varmluft i ca 5-7 min. Hold øje med dem! Jeg brændte 2 hold af. Lige pludselig går det hurtigt med dem! 🙂
  8. Nødder, kerner og serrano har jeg ligeledes haft kort i ovnen.
  9. Suppen kommes i skåle og toppes med det hele og en lille smule cremefraiche og frisk lime saft.
  10. Enjoy! 😉 _MG_4251

Skriv et svar