Bonuspost – No-bake dadel snack-barer!

_MG_4193

Nødder, peanutbutter og mørk chokolade… What more do you really need? 

Mmmmm!!!!!! Hold nu k*** de smager lækkert dem her! Små nemme snackbarer lavet primært af dadler. Hvis du har en minihakker, stavblender eller food processor, eller rigtig gode snitte skills på skærebrættet, så er det bare med at komme igang!
Jeg har givet mine barer et strejf af efterår med en smule kanel og kardemomme. Det kan selvfølgelig udelades, men så smager de ikke så godt 😉

Ingredienser:

Pesto:

600 g dadler
85 g mandler
100 g havregryn
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemomme
5 spsk peanutbutter
ca 200 g mørk chokolade
(evt. frysetørret hindbær)
(evt. ren kakaopulver)

 

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Kom stenene ud af dadlerne og blend dem i minihakker – til det er helt glat. (Eller hvilket værktøj du nu bruger). Kom det op i en skål.
  2. Hak ligeledes mandler og havregryn sammen med kanel og kardemomme.
  3. Bland mandler, havregryn og dadler sammen til en fast masse – og glat den ud i en form.
  4. Kom peanutbutter oven på “dadel-laget” i formen.
  5. Smelt til sidst chokoladen og kom den ovenpå (det er selvfølgelig en fordel at temperere chokoladen) pynt evt med frysetørret hindbær.
  6. Lad det stå et koldt sted til den har sat sig, gerne natten over i køleskabet, før du skærer den ud i barer.
  7. Jeg gjorde det ikke selv, men næste gang vil jeg helt sikkert lige ‘dyppe’ bunden af barerne i kakaopulver eller hakkede nødder. Det bliver nemlig lidt sticky at holde ved i bunden.
  8. Enjoy! 😉

_MG_4191

2 thoughts on “Bonuspost – No-bake dadel snack-barer!

    • Hvis det er grundet allergi, ville jeg nok bare droppe den. Den behøver ikke erstattes med noget, da det jo egentlig er et helt rent lag for sig selv =)

      Jeg tror ikke kokusolie vil blive godt.

Skriv et svar