Chefs season i New York #3 – Pot-sticker Dumplings

_MG_4029

Vi forsætter med opskrifter fra New York! Denne gang er det en klassiker i New Yorks take-away tradition! 

_MG_4036

Nok er jeg ikke i New York mere (desværre), men derfor har jeg stadig massere af inspiration plantet i mig! Der er en masse opskrifter planlagt til resten af året, så denne serie af tema-indlæg forsætter, og i kan godt glæde jer!

Jeg har hørt om dumplings mange gange, jeg har set dem i div film og serier, men jeg har aldrig smagt dem! Det var i hvert fald sandt inden jeg kom til The Big Apple! Disse små dampede, kogte eller stegte dej-pakker er fantastiske! Jeg har faktisk aldrig smagt noget lignende! Det var en instant-favorit første gang jeg fik dem. Og derfor har jeg taget retten med hjem til Danmark og lavet en opskrift til jer!
De er faktisk utroligt nemme at lave! Det tager bare lidt tid. Der er en lidt pillearbejde med at rulle dejen ud til små runde skiver, men her er det perfekt at tage børnene med i køkkenet!

Jeg har valgt at lave den stegte version til jer her. De er nemlig super lækre. De har en sprød bund og er bløde og dampet på toppen! Det bedste fra 2 verdener!

32 stk
Ingredienser:

 

Dej:
280 g mel
250 ml kogende vand

Fyld:
500 g hakket svinekød
30 g frisk ingefær
3 fed hvidløg
50 g forårsløg
1 spsk soya
1 spsk oyster sauce
et par dråber fiske sauce
1 spsk majsstivelse
1 spsk olie
frisk korriander og mynte
Peber

Dipping sauce:
5 spsk sweet chili sauce
1 spsk flying goose chili sauce
1 tsk oyster sauce
soya, fiske sauce

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Bring vand i kog på en elkeddel. Et par sekunder efter det har kogt røres det i melen lidt ad gangen.
  2. Så snart det har samlet sig æltes det i 10 min. til dejen er glat.
  3. Lad dejen hvile i en luft tæt plastik pose i ca 1,5-2 timer.
  4. Mens dejen hviler kan du samle fyldet. Alle ingredenser hakkes fint og det hele blandes sammen.
  5. Dejen æltes lidt igen og rulles ud til en lang pølse og deles i 2, disse deles også i 2 osv til der er 32 små kugler.
  6. Hver kugle rulles ud til en meget flad lille cirkel og lægges på en let mel-strøget plade. Pladen dækkes med et lidt fugtigt rent viskestykke indtil alle kuglerne er rullet ud. Så bliver dejen ikke tør og dermed umulig at arbejde med.
  7. Cirklerne fyldes og samles så der er en lidt flad bun og samling hele vejen i toppen (se billede)
  8. En pande varmes helt op. Kom lidt olie på og steg dumplings til de er gyldne i bunden (ca 2 min) skru ned for varmen og hæld vand på panden til de er halvt dækket. Kom låg på panden (eller hvis du som mig ikke har det, så et stort skærebræt, der dækket helt) lad det stå i ca 12-15 min. Tjek undervejs om der skal mere vand på. Når vandet er dampet væk fjernes låget og de steges lige i 1 min. igen.
  9. Forsæt indtil du har stegt/dampet alle sammen.
  10. Til sauces røres alle ingredienser sammen og den smages til med soya og fiske sauce. Jeg kom også lidt frisk koriander i.

Enjoy! 😉

Skriv et svar