Food Festival – Mandeaften! VIND 2 FRIBILLETTER!

_MG_3886

_MG_3972

Det handler om hygge, fart, god mad og alt godt fra havet! Jeg var inviteret til et lækkert arrangement, kun for mænd! 

Jeg har været fast gænger på Food Festival de sidste 2 år, og jeg elsker det! Det er som om det kun bliver bedre og bedre for hvert år. Udover at møde de store virksomheder, kan man nemlig møde de mindre mere lokale brands, som har nogle fantastiske råvarer at byde på! Og så er det en perfekt måde at lære nye metoder og tricks på. Der er nemlig et hav af workshops som man kan melde sig til. Det er en kæmpe inspirationskilde og i år har jeg været så heldig at være blevet inviteret til dette pre-event!

 

Eventet havde temaet ‘Kun for mænd’ så der var skruet godt op for fart og råhed. Jeg kom desværre en lille time for sent, så jeg missede oste og øl smagningen. Derimod kom jeg lige i tide til at komme med ud at sejle på en hurtig, meget hurtig, båd med Aarhus SeaRangers. Det gik så hurtigt at jeg blev bange for at miste mine solbriller, som sad på halsen af mig indtil guiden sagde til mig at jeg sagtens kunne have dem på 😉 Det gik så hurtigt at de nærmest blev trykket ind i kraniet på mig, så blæse af, det gjorde de i hvert fald ikke. Da vi havde ræset lidt rundt, var der et fint oplæg med hvilke fantastiske ting Aarhus bugt byder på. Mest overrasket var jeg nok over at høre, at man kan fange hummere. Ikke bare små. Men som i kan se på billederne var de rigeligt store. En anden oplysning for mig var at man kan sylte vandmand! Vidste du det? De skulle efter sigende få konsistens som asier!  Jeg fik også for første gang smagt på tang. Jeg har nok været lidt bange for det (den nordiske trend kan jo godt liiiige tage lidt overhånd) men det smagte godt, så det er bestemt ikke sidste gang, og mon ikke der snart kommer en opskrift med det.

Efter turen på vandet, blev vi sejlet til land til Clausens Fiskehandel. Først fik vi smagt på nogle rigtig lækre vine fra SmagFørst Trøjborg. Jeg ved jo ingenting om vin, kun at jeg er god til at drikke den, men lidt lærte jeg da. Derefter skulle vi lære at filetere en fisk. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forestillet mig. Måske en lille sild eller noget. Men da fiskehandleren gør klar ved hver vores skærebræt, blev jeg noget paf. Frem kommer en stor kulmule der i hvert fald var lige så stor som min underarm! Jeg har fisket et par gange som lille, men sådan en stor fisk har jeg sgu aldrig set før! Men vi blev guidet rigtig godt igennem processen, og fileteret blev den da! Jeg må nu nok indrømme, at jeg stadig lader min fiskehandler om tjansen 😉

Vi sluttede aftenen af med et rigtig lækkert måltid tilberedt af fantastiske kokke fra Aarhus Tech med de ting vi havde hørt om i løbet af aftenen og ikke midst fisken vi selv havde klargjort.

Det var et fantastisk arrangement, og jeg må nok indrømme at jeg er lidt stolt over at have været inviteret. Min blog er jo trods alt kun lige over 1 år gammel! Der skal lyde et stort tak til jer læsere som har fuldt med og gjort det muligt! Det bliver kun sjovere, vildere og lækrere med tiden!

Jeg har fået lov at udlodde 2 fribilletter til Food Festival, som løber af stablen d. 4-6 september! Du kan vinde dem på instagram: @Chefsseason !

 

Her er lidt om årets Food Festival:

Et større brød er slået op

Festivalchef Anna Lund melder ud, at der er meget mere Food Festival at komme efter, når teltpælene igen bankes i jorden og langt over 250 aktører fylder tangkrogens 40.000 m2 ud: ”Vi er stolte af at kunne sige, at vi i år kommer til at tilbyde vores gæster endnu mere end nogensinde før. Det vilde vokseværk omfatter flere områder, flere workshops og flere scener, så vores gæster får virkelig fingre i dejen denne gang.”

Festivalen kan i år tilbyde 88 workshops, som madinteresserede danskere kan deltage i, og særlige workshopområder spredt ud over pladsen. I forvejen bugner festivalen af gratis smagsprøver, alle 250 kokke, landmænd, virksomheder og organisationer der udstiller på festivalen indvilliger i forvejen i, at der skal være noget at smage på for festivalen gæster.

Food Festival 2015 har langt over 250 aktører, hvilket indbefatter små som store producenter, kokke, brancheorganisationer, frivillig- eller madnetværk, madformidlere etc. Langt de fleste af aktørerne har en fast stand, hvor de holder til under hele festivalen, men omkring 25 af dem laver enkelte show eller optrædener på et udvalgt tidspunkt.

 

Jeg håber på at se jer til Food Festival! Kom endelig og sig hej hvis i ser mig! =D

Skriv et svar