Sæson Opskrift

Oktoberpost #2 – Græskarsuppe

23. oktober 2014

Lækker, cremet og knald orange suppe, perfekt til vejret! 

Mmmm! Det dufter af efterår! Det er som alt bliver orange her i oktober. Hvis altså ikke det var fordi de fleste supermarkeder allerede har pyntet med hvidt, rødt og grønt! Men jeg er hoppet med på den orange bølge og servere i dag en opskrift på en lækker suppe, perfekt til en regnvejrs dag! 🙂 Opskriften her er mild og cremet, og derfor børnevenlig. Men tilsæt evt lidt chili og ingefær for et extra kick! 🙂

_MG_0980

Ingredienser: 1 stor grydefuld – ca. 4-6 personer

900 g græskar (uden indmad og skræl)
ca 1 liter vand
1 ds kokosmælk
1 rødløg
4 fed hvidløg
1 grøntsags boullionterning
salt
peber
Lidt creme fraiche
Nogle skiver ristet rugbrød

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Fyld en elkeddel med vand og sæt den igang.
  2. Skær græskaren (jeg brugte en hokkaido) over på midten og skub indmaden ud. Skær den her efter i både, så den er nemmere at skrælle.
  3. Græskar skæres i tern. Løg og hvidløg snittes. Det hele svitses kort i i en stor gryde.
  4. Hæld det kogende vand over så det dækker, og tilsæt boullionterningen og sørg for den er helt opløst.
  5. Kog græskarene i ca 30 min. til de er helt møre.
  6. Blend det hele med en stavblender til en ensartet suppe.
  7. Tilføj kokosmælken og varm det kort op, smag til med salt og peber.
  8. Server med en lidt creme fraiche og rugbrødscroutoner.

Enjoy! 😉

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

  • jegelskermad 24. oktober 2014 at 19:29

    Wow!

    Sikke dog et talent, du har 🙂

    • chefsseason 2. november 2014 at 19:45

      Mange tak! 🙂