Majpost #3 – Sommer kartoffelsalat m. rabarber

_MG_9685

Lækker kartoffelsalat som passer perfekt til grill-bordet! 

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg ELSKER kartoffelsalat! Faktisk elsker jeg bare kartofler ;D Men kartoffelsalat er en af mine favoritter, og der bliver tit eksperimenteret med nye opskrifter. Måske i kan huske min vinter-udgave? Den her smager en hel del mere af sommer. Med den sure-søde smag af rabarber, tyngden fra dressingen og et kick fra krydderurterne, er dette nok den bedste jeg nogensinde har lavet! Den er i hvertfald på top 3! Jeg spiste den sammen med nogle gode bøffer og nogle friske grønne asparges (Mest så jeg havde en undskyldning for at dyppe noget i dressingen )

 

Ca. 2 prs.
Ingredienser:

300 g kartofler – kogte og afkølede! (kan sagtens gøres dagen før)
1,5 dl creme fraiche
1 dl mayo
1 tsk dijon sennep
1 rødløg
1 lille bundt rabarber – ca 5-6 stk
Saft fra en halv lime
Frisk purløg og dild
1 dl rør-sukker ca. (Jeg brugte nok 1.5)

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarber i små tern og kom den i en gryde
  2. Tilsæt en lille smule vand og sukker i gryden og lad dem dampe lidt. De skal være lidt møre men det er vigtigt at de ikke koger helt ud – der skal stadig være bid i dem
  3. Hæld væden fra og lad dem køle af.
  4. Bland creme fraiche, mayo og sennep – smag til med lidt salt og peber
  5. Snit dild, purløg og rødløg og bland det i dressingen
  6. Til sidt vendes kartofler, rabarber og limesaft i

 

Enjoy! 😉

_MG_9694 _MG_9689

Skriv et svar