Asparges sæsonen er lige startet & jeg var så heldig at få en bundt fra årets første høst!
Denne dip passer godt til rigtig mange ting! Og er perfekt til disse græske bøffer. Jeg plejer gerne at lave en større portion og bruger resterne til fx at smøre på sandwich. Den er også god til tapas sammen med hummus og pesto.
Aspargesdip:
Til ca. 2 prs.
Ingredienser:
ca 250 g asparges
3 spsk skyr (cremefraiche kan også bruges)
1 tsk honning
1 lime
1 lille håndfuld basilikum
2 spsk olie
salt
peber
lidt olie til stegning
—————————————-
Fremgangsmåde
- Asparges skylles og knækkes. Der er et naturligt knæk hvis du prøver dig frem, ellers er det ca en 3-4 del fra bunden
- Skær asparges i mindre stykker og steg demmøre ved meget svag varme (ca 12 min)
- Lad dem køle af
- Asparges, honning, basilikum, olie og limesaft blendes sammen til en masse
- Vend skyren i og smag til med salt og peber
Bøffer med feta:
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
200 g feta
2 rødløg
1 æg
3 spsk mel
2 spsk olie
1 spsk havregryn
salt
peber
kebab-krydderi
—————————————-
Fremgangsmåde
- Løgene rives og alle ingredienser blandes til en fars.
- Steges som alm. frikedeller
(Hvis de falder fra hinanden under stegning, tilsætter jeg lidt mere mel)
Enjoy! 😉