Sæson Opskrift

Junipost #2 – Kartoffel rösti m. forårsløg og sweet potato

22. juni 2014
_MG_9766

_MG_9766

Lækker sprød kartoffel, med et perfekt smags-kick af sweet potato. Det her er en ‘must try’ ! 

Jeg har længe, som i rigtig længe, jagtet den ultimative opskrift på kartoffel rösti! Jeg ELSKER kartofler (hvilket i nok allerede ved) og det her er en af mine favorit måder at servere dem på! Næsten 5 måneder har jeg prøvet mig frem til denne opskrift, og helt ved et tilfælde, fandt jeg endelig den magiske ingrediens der skulle til! Nemlig sweet potato!

 

Til ca 2-3 personer, alt efter hvilken str man laver dem i :)
Ingredienser:

1 stor bage kartoffel
1 store sweet potato
3 forårsløg
3 spsk hvede mel
3 spsk rasp
1 god håndfuld revet parmasan
salt
peber

olie til stegning

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Begge kartofler og løg rives groft på rivejern
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen
  3. Dæk bunden af en pande med olie og varm op
  4. Form og steg dine rösti og sørg altid for bunden af panden er dækket med olie.
    -Jeg erfarede at det er nemmest at trille en lille bold (lige som frikadeller) og så mase dem flade på panden.
  5. Når de er gyldne på begge sider lægges de på køkkenrulle for at dryppe af

Enjoy! 😉

_MG_9771

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly

You Might Also Like

  • Pernille Disney 26. juni 2014 at 15:59

    Søren, hvordan sikrer du dig at de ikke er bløde/våde indeni? Jeg synes at mine bliver lidt halv rå… :-(

    • chefsseason 26. juni 2014 at 16:48

      Ja det lyder ikke så godt! =(
      On top of my head, kan det være 3 ting.
      1. Dine rosti er for store
      2. panden er for varm. De når at blive færdige udenpå før de er indeni
      3. Prøv at komme en spsk mel mere i. Så ‘dejen’ ikke er så våd =)

      Jeg håber det lykkes for dig =)