Sæson Opskrift

Januarpost #4 – Råkostsalat af rødbede & porre

16. januar 2014
_MG_8385

_MG_8385

Det onsdag og midt på ugen har man brug for et lille boost! Derfor blev der kræset lidt for menuen, som endte ud i noget der nemmest kan betegnes som tøm-hvad-du-har- / jeg-har-lyst-til-alt-muligt-forskelligt- tapas.

Falaffel, rødbedesalat, hvidløgsbrød, sesam-stegte bønner, krydderpasta og masser af grønt! Hvad mere kan man ønske sig på en onsdag?
Her er opskriften på rødbedesalaten og bønnerne. Resten kommer i en anden post 😉

2 personer

Rødbede-salat
Ingredienser:

3 rødbeder
1 porre
1 dl. æblecider eddike
1 spsk honning
2 tsk. sukker
1 tsk cayenne
ca 2 spsk olivenolie
lidt friskt kværnet salt og peber
lidt ristede hasselnødder og græskar-kerner

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Rødbederne skrælles og rives groft
  2. Porren skylles, bund og top skæres væk.
  3. Snit porren i fine, tynde strimler. Dette gøres lettest ved, at halvere stammen og så skære på langs
  4. Rødbedderne og porren blandes med resten af ingredienserne i en skål

 

 

Sesam-stegte bønner

Ingredienser:

1 dåse/brik røde kidney bønner
Sesam- og hørfrø
Salt
All around krydderi

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Dræn bønnerne og steg dem af på en varm pande
  2. Så snart alt væsken er væk tilsættes frøene og krydderier
  3. Steg indtil bønnerne er sprøde og sprækker lidt

Enjoy! 😉

_MG_8419Untitled

 

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly

You Might Also Like