Sæson Opskrift

Januarpost #2 – Rodfrugter m. bønnesalat

10. januar 2014
mad,fotograf,madblog,danmark,foodie_0034

mad,fotograf,madblog,danmark,foodie_0034

Rødbeder er smagfulde og billige i denne tid! Det skal udnyttes og det kan det gøres rigtig nemt!

Vi forsætter stilen med nem middag her i Januar 😉 Der er ikke meget arbejde i denne ret udover at skrælle rodfrugterne. De passer sig selv i ovnen.

1-2 personer

Ingredienser:

4 kartofler
2 rødbeder
1 Håndfuld frosne grønne bønner
1 spsk. frisk ost (fx puck eller feta)
1 Rødløg

Frisk basilikum
Sesamfrø
En rest mandler
Paprika
Cayenne peber
Salt (Jeg har dog brugt en Kryddersalt fra Italien)

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler, rødbeder og løg
  2. Skær i skiver og spred på en bageplade
  3. Drys krydderrier samt basilikum udover hele pladen
  4. Tilberedes i alm. ovn ved 200° i ca. 40-60 min. (eller til gyldne)
  5. Bønnerne kommes i en skål og overhældes med kogende vand.
  6. Lad stå i nogle minutter og hæld vandet fra (På denne måde bliver bønnerne rigtig sprøde og saftige)
  7. Vend sesamfrø og hakkede mandler sammen med bønnerne

Enjoy! 😉

mad,fotograf,madblog,danmark,foodie_0013 mad,fotograf,madblog,danmark,foodie_0023

 

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly

You Might Also Like

  • Januarpost #3 – Rodfrugter m. bønnesalat | Chefs' Sæson 14. januar 2014 at 20:28

    […] du er lige som mig, har du stadig en rest rødbeder og kartofler, fra sidste opskrift. Og jeg vil gøre alt andet end at smide dem ud! Derfor fandt jeg på denne pizza, og resultatet […]