Yeah… you heard i right! Æbleskiver MED MARCIPAN OG NOUGAT! Need i say more?
Julen er hjertenes fest, og i denne opskrift er ALT hvad hjertet begærer! =D Æbleskiver er vel noget vi allesammen forbinder julen med, så derfor har jeg tilladt mig at lave dette til en sæsonopskrift. Marcipan og nougat er vel også en sæsonvare ;D
Disse æbleskiver er lige så nemme som pandekager, fløjsbløde og med lækre overraskelser af nougat indeni! Og så kan man spare på opvasken. Jeg laver nemlig det hele i en blender!
Jeg kan kun anbefale jer at kaste jer ud i det! Det kræver blot en æbleskivepande! Og de kan altså nemt findes i genbrug til en 10’er! 🙂
ca. 25 stk.
Ingredienser:
5 dl. kærnemælk
2 æg
1 spsk sukker
300 gr hvedemel
60g marcipan
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk natron
1 knivspids salt
Smør til panden
Lidt nougat til at putte i midten (Jeg har ingen mål på, men der skal ca en knivspids i hver æbleskive)
—————————————-
Fremgangsmåde
- Sukker, æg og kærnemælk hældes i en blender og blendes godt sammen
- Tilæst marcipan og få det blendet helt ud i massen
- Tilsæt kryderier, natron og mel og blend endnu en gang (vær sikker på der ikke sidder ‘mel-klumper’ i siderne)
- Varm æbleskivepanden godt op, og skru så ned på lidt over middel varme (så de ikke brænder på)
- Kom en lille smule smør i hullerne (hver gang) og fyld dej i (lidt over halvt op)
- Kom straks lidt nougat i midten og vend skiverne når dejen virker fast og har huller (ligesom med pandekager)
Enjoy!
MUST.TRY.THIS.CHRISTMAS! Hold op hvor ser de lækre ud! De æbleskiver må prøves med det samme 🙂
Jeg håber de smagte godt Cille!!! 🙂