Lækker, cremet og knald orange suppe, perfekt til vejret!
Mmmm! Det dufter af efterår! Det er som alt bliver orange her i oktober. Hvis altså ikke det var fordi de fleste supermarkeder allerede har pyntet med hvidt, rødt og grønt! Men jeg er hoppet med på den orange bølge og servere i dag en opskrift på en lækker suppe, perfekt til en regnvejrs dag! 🙂 Opskriften her er mild og cremet, og derfor børnevenlig. Men tilsæt evt lidt chili og ingefær for et extra kick! 🙂
Ingredienser: 1 stor grydefuld – ca. 4-6 personer
900 g græskar (uden indmad og skræl)
ca 1 liter vand
1 ds kokosmælk
1 rødløg
4 fed hvidløg
1 grøntsags boullionterning
salt
peber
Lidt creme fraiche
Nogle skiver ristet rugbrød
—————————————-
Fremgangsmåde
- Fyld en elkeddel med vand og sæt den igang.
- Skær græskaren (jeg brugte en hokkaido) over på midten og skub indmaden ud. Skær den her efter i både, så den er nemmere at skrælle.
- Græskar skæres i tern. Løg og hvidløg snittes. Det hele svitses kort i i en stor gryde.
- Hæld det kogende vand over så det dækker, og tilsæt boullionterningen og sørg for den er helt opløst.
- Kog græskarene i ca 30 min. til de er helt møre.
- Blend det hele med en stavblender til en ensartet suppe.
- Tilføj kokosmælken og varm det kort op, smag til med salt og peber.
- Server med en lidt creme fraiche og rugbrødscroutoner.
Enjoy! 😉
2 thoughts on “Oktoberpost #2 – Græskarsuppe”
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
Wow!
Sikke dog et talent, du har 🙂
Mange tak! 🙂