Julipost #1&2 – Jordbær x3 !

_MG_0263 _MG_0215 _MG_0224

Skal du også lige nå at have det sidste ud af de danske jordbær inden det er for sent? Så er her 3 bud på, hvad du hurtigt kan få fixet i køkkenet! 🙂

Jordbær sæsonen er ved at være slut. Jeg elsker jordbær i alle afskykninger, men de danske er altså bare de bedste! Derfor brugte jeg er formiddag i køkkenet til hyldest for de røde bær, og her kommer 3 fantastisk lækre ting du kan lave 🙂

 

_MG_0277 _MG_0281Jordbær kompot

Denne kompot laver jeg af stort set alle frugter! Den er nem at lave og så passer den til stort set alt. Yogurt, havregrød, is, brød. You name it!

Ingredienser:

350 g jordbær
150 g sukker
lidt citron saft
1 sjat vand

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær jordbær i halve.
  2. Kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne
  3. Kog op og lad det koge til jordbærene er kogt godt ud og væsken har tyknet en smule
  4. Køl af og opbevar på glas i køleskabet (evt skyllet med atamon)

 

Jordbær / hyldeblomst drink

Lækker lækker sommer drink til havefesten, grillaften eller hvis du har en anden undskyldning til at indtage lidt procenter 😉

Ingredienser: 1 del = 1 shotglas

1 del vodka
0.5 del hyldeblomstsaft (ublandet)
0.5 del citronsaft
knust is
4-5 jordbær

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Kom alt undtagen is i en shaker og ryst ca 20. gange
  2. Hæld det i et glas og fyld med knust is.
    Den knuste is laves nemt ved at komme alm. isterninger i et viskestykke og hamre det ned i bordet 🙂

 

_MG_0236

Snyde jordbærtærter !

Denne opskrift opstod fordi jeg ikke havde alle ingredienserne til en mazarinbund. Til gengæld smager den faktisk ret godt, og så er den relativt hurtig at lave! 🙂

Ingredienser: ca 5 stk i muffinform

Crust:
50 g smør
50 g sukker
50 g hvedemel
50 g hakkede mandler

Kage
100 g hvedemel
50 g smør
50 g sukker
1 æg
lidt salt
vaniliesukker
bagepulver
1 spsk mælk

Creme
1 dl græsk yogurt
0.5 dl kondenseret mælk
1 spsk vanilie sukker
1 tsk citronsaft

1 god håndfuld jordbær til toppen

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Crust:
  2. Alle ingredienserne blandes hurtigt til en ensarten masse
  3. Tryk dejen ud i formene, også op af kanterne
  4. Forbag dem i ca 10-15 min v. 200°
  5. Dej:
  6. Rør sukker og smør godt sammen til det er hvidt og en samlet masse
  7. Bland de tørre ingredienser og bland det med smørmassen sammen med mælken.
  8. Hæld dejen oven i den forbagte crust(Når crusten kommer ud af ovnen er den sikkert faldet sammen – derfor skal du lige trykke det op af siderne igen før du fylder den nye dej i)
  9. Bag ved 180° i ca 20 min.
  10. Køl af og skær toppen af så snart de er nedkølet (lad dem ligge i formene når du skære – så bliver de helt lige og lige høje alle sammen
  11. Creme
  12. Pisk alle ingreienserne sammen og kom dem oven på kagerne når de er helt kolde
  13. Pynt til sidst med jordbær!

Enjoy! 😉

HUSK at hashtagge #chefsseason når du laver mad fra bloggen! Jeg bliver så glad når jeg ser folk bruge opskrifterne! 🙂

Skriv et svar