Januarpost #3 – Rødbede-pizza m. kartoffel

Untitled

Lækker pizza med den sprødeste, lækreste bund!

_MG_8319

Hvis du er lige som mig, har du stadig en rest rødbeder og kartofler, fra sidste opskrift. Og jeg vil gøre alt andet end at smide dem ud! Derfor fandt jeg på denne pizza, og resultatet blev faktisk rigtig lækkert!
Jeg bager altid pizza på en pande! Denne metode gør dejen ligeså sprød og tynd som i Italien 😉 Husk nu lige, at tjekke din pande kan tåle ovn! 

 1 pizza

Ingredienser:

Dej:
15 g gær
1 dl vand
0,5 spsk olivenolie
150 g pizzamel (hvede kan bruges)
lidt salt

Fyld:
0.5 kartofler
0.5 rødbeder
Frisk mozerella (en ‘klump’)
1 spsk. oliven olie
1 spsk. god tomatketchup
Hvidløg efter temperament 😉

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt, olie og mel & ælt dejen til den er blankt og smidig! (kan med stor fordel æltes på maskine)
  3. Lad hæve tildækket og lunt i 1 time
  4. Skræl kartoflen og rødbeden og skær dem i meget tynde skiver.
    (Jeg har ikke et mandolinjern, så jeg brugte bare en tyndtskræller)
  5. Gør mozerella’an klar ved at rive den i tu.
  6. Nu skulle du gerne har alt fyldet klar. Det er vigtigt for nu går det hurtigt!
  7. Tænd ovenen til ca 225°
  8. Sæt en pande på fuldt blus
  9. Rul dejen ud. Så snart panden er HELT varm lægges dejen på panden.
  10. Imens dejen bager/stejer drysser du olie og ketchup på
  11. Derefter mozerella, kartofler, rødbeder og rødløg
  12. Lad den bage/stege på blusset til dejen giver slip og virker lidt sprød på undersiden
  13. Stil hele panden ind i ovnen og lad pizzaen bage til du kan se den er færdig (typisk 10-12 min)

Enjoy! 😉

_MG_8336

Skriv et svar