Bonuspost – Twin Gateau Marcel med Baileys

chokoladekage

Lækker cremet og utrolig syndig! 

Denne kage er bestemt for chocoholics! Den er nemlig spækket med chokolade og ikke mindst baileys! Den skal serveres lidt frossen, og kan derfor laves dage i forvejen og bare stå i fryseren! Hvis man altså kan lade den stå inden gæsterne kommer 😉

Mine æg er angivet i gram fordi jeg altid har de past. bøtter til at stå i køleskabet. Det er altså lidt nemmere at have med at gøre når jeg bager så meget! 🙂

Ingredienser:

120 g mørk chokolade
120 g hvid chokolade
200 g smør
200 g sukker
160 g æggeblommer
140 g æggehvider
1 dl Baileys
2 blade husblas

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Husblassen ligges i blød i koldt vand.
  2. Æggeblommer og 2/3 dele af sukkeret piskes sammen. Hav tålmodighed, det skal altså piskes til det er helt lyst og fluffy!
  3. Resten af sukkeret piskes sammen med æggehviderne. Det skal piskes helt stift så ‘toppene’ står af sig selv.
  4. De 2 masser deles begge i 2 – du skal altså have 4 skåle. 2 med hvider og 2 med blommer.
  5. Smelt den mørke chokolade med 100g smør.
  6. Så snart den er smeltet, køles den af ganske kort (bare lige 3 min) inden den blades med blommerne.
  7. Til sidst vendes den i æggehviderne. Det gøres nemmest ved lige at røre en skefuld hvider godt sammen med chokoladen/blommerne og så forsigtigt vende resten af hviderne i.
  8. Kom den i en springform dækket med bagepapir (også kanterne) og bag den ved 175° i ca 20-25 min. Stil den derefter på frost så den køler af. (imens den bager forsætter du bare med de næste trin)
  9. Smelt den hvide chokolade sammen med resten af smøret (det er helt normalt hvis det skiller)
  10. Baileys’en varmes kort op i microovn (den skal bare lige være fingervarm) og husblassen vrides og røres i, sammen med en skefuld æggeblommer. Hvis chokoladen var skilt piskes det rigtig godt sammen til en ensartet masse.
  11. Resten af æggeblommerne røres i inden massen tilsidst bliver vendt med æggehvider.
  12. Til sidst hældes den hvide chokolade over resten af kagen og den stilles i fryseren igen, inden servering.

Enjoy! 😉

Skriv et svar