Bonuspost #4 – Hvidløgsbrød

_MG_8400

Crispy on the outside, spongy on the inside!

_MG_8392

Det søndag, der er kaffe i koppen, Mumford & Sons i højtalerne og tømmermændene fra i går, er så småt begyndt at melde sin ankomst. Det her hvidløgsbrød opstod af en rest pizzadej, og resultatet blev ganske godt. Så godt at det i hverfald er sådan jeg laver hvidløgsbrød det næste stykke tid 😉

Til ca 2 brød
Ingredienser:

Dej:
12,5 g gær
1 dl vand
1 spsk olivenolie
150 g hvedemel
1 tsk salt

Fyld:
Blødt smør (efter behov 😉 jeg brugte sa 100g)
6 fed hvidløg (kan selvfølgelig også varieres efter behov)
1 pænt bundt basilikum

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt olie, salt & mel.
  3. Ælt til dejen er blank og smidig – brug gerne røremaskine. Lad derefter dejen hæve i 1 times tid
  4. Basilikun og hvidløg hakkes fint og blandes i smøren.
  5. Dejen deles i 2. Hver del rulles tyndt ud til en firkant.
  6. Fyld hele fladen med smør og fold derefter 3 gange mod midten (ligesom en alm. brochure )
  7. Bages ved 220° til gylden på toppen (ca 20 min.)

 

Enjoy! 🙂

_MG_8414

Skriv et svar