Crispy on the outside, spongy on the inside!
Det søndag, der er kaffe i koppen, Mumford & Sons i højtalerne og tømmermændene fra i går, er så småt begyndt at melde sin ankomst. Det her hvidløgsbrød opstod af en rest pizzadej, og resultatet blev ganske godt. Så godt at det i hverfald er sådan jeg laver hvidløgsbrød det næste stykke tid 😉
Til ca 2 brød
Ingredienser:
Dej:
12,5 g gær
1 dl vand
1 spsk olivenolie
150 g hvedemel
1 tsk salt
Fyld:
Blødt smør (efter behov 😉 jeg brugte sa 100g)
6 fed hvidløg (kan selvfølgelig også varieres efter behov)
1 pænt bundt basilikum
—————————————-
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt olie, salt & mel.
- Ælt til dejen er blank og smidig – brug gerne røremaskine. Lad derefter dejen hæve i 1 times tid
- Basilikun og hvidløg hakkes fint og blandes i smøren.
- Dejen deles i 2. Hver del rulles tyndt ud til en firkant.
- Fyld hele fladen med smør og fold derefter 3 gange mod midten (ligesom en alm. brochure )
- Bages ved 220° til gylden på toppen (ca 20 min.)
Enjoy! 🙂