Bonusopskrift #11 – Pistacie snurre + vinder af GIVEAWAY

_MG_9444_0090

Round and’a round and’a round and’ round they gooo…. Jeg kan ikke huske hvad sangen hedder, men den passer perfekt til denne opskrift 😉 

“Snurre” er en extraordinær god opfindelse!! Vi snakker på højde med den dybe tallerken! De er flotte, relativt nemme og så kan man komme ALT i dem! Og jeg mener virkelig alt =D For et år siden var jeg i Milano, og jeg købte nogle lækre specialiteter med hjem. Her i blandt en pistacie-nutella som smager himmelsk! Jeg elsker pistacie, og når det kan smørres direkte på brødet, er der ikke et øje tørt! Glasset forsvandt alt for hurtigt og jeg har ledt efter en erstatning lige siden. For nogle måneder siden opdagede jeg Nicholas Vahé  og de havde en ‘pistacie jam’ som jeg jo måtte prøve! Den er ikke lige så god som den fra Milano, men til gengæld er den eminent at bage med! Derfor opstod denne udgave som nu er obligatorisk, når der bliver lavet snurre!

_MG_9453_0099

Ca. 20 stk.
Ingredienser:

750 g hvedemel
140 g blødt smør
75 g sukker
lidt salt
1 æg
50 g gær
5 dl mælk
Pistacie Jam

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret, tilsæt mælk og lad det blive lunt, så gæren kan opløses heri
  2. Tilsæt alle ingredienser og ælt dejen godt sammen
  3. Lad den hæve til dobbelt str. (ca 45 min.)
  4. Skub dejen ud på en meldrysset bord, og del den i ca. 20 stykker
  5. Hver dej-klump rulles ud til en lille cirkel – ikke for tyndt
  6. Smør med pistacie og rul sammen til en pølse
  7. Skær pølsen op langs midten og flet den
  8. Derefter drejer du fletningen ‘rundt og sig selv’ til en bolle-agtig form
  9. Lad dem hæve tildækket på en bageplade i 30 min.
  10. Bages i ca 15 min. v. 225°

Enjoy! 😉

 

GIVEAWAY VINDER: 

Bloggen fylder i dag 1 måned og det skal fejres!!!Skærmbillede 2014-05-11 kl. 15.07.33
For 2 uger siden var min aller første ‘Special Guest’ – Phuc Van Dang forbi og i samarbejde med ham og PHUCISME blev der udloddet en lille giveaway!

Vinderen blev: Laura R. ! – hun er blevet kontaktet på mail!

Tusind tak for en fantastik måned her på Chefs Season!!! Jeg glæder mig til mange mange flere! 😀

 

 

pistacie

One thought on “Bonusopskrift #11 – Pistacie snurre + vinder af GIVEAWAY

Skriv et svar