Oktoberpost #1 – Færøsk Blomkage

_MG_6715

Oktober er selvfølgelig lig med æbler! Denne relativ lette kage, har et strejf af forår, og er derfor den perfekte måde at glide ind i efteråret! Den er utroligt nem at fremstille, og æblerne kan jo plukkes i baghaven 😉 

_MG_6737Ingredienser:
Marengsbunde
4 æggehvider
200g sukker
100g Kokosmel
100g hakket mørk chokolade
—————————————
Fyld:
1/4 l. piskefløde
1/4 l. cremefraiche
4 store æbler
Vanilie
—————————————

  1. Pisk æggehvider og sukker sammen til massen er hel stiv! 
  2. Vend kokos og chokolade i.
  3. Smør massen ud i de ønskede forme (jeg brugte bare en bradepande, og skar kagen i 2 til top og bund bagefter) og bag ved 165° i ca 25 min.
  4. Pisk fløden til flødeskum
  5. Riv æblerne og vend den FORSIGTIGT i flødeskummen, sammen med cremefraichen.

Enjoy! 😉 

_MG_6735

Skriv et svar