Du kan godt lave “hjemmelavet” is selvom du ikke har en ismaskine!
Har du ikke en ismaskine, er det her en god måde at lave en “hjemmelavet” is på. Den er jo selvfølgelig ikke helt hjemmelavet, til gengæld er det en god hurtig dessert hvis tiden er knap, eller du havde glemt gæsterne 😉
Og så smager den iøvrigt dejligt af jul! Et god alternativ til ris a la mande !
Ingredienser:
1 liter god vanilie is
o,5 liter fløde
100 g syltede amerena kirsebær
100 g mørk chokolade
100 g hasselnødder
1 tsk rom essens
2 tsk kanel
—————————————-
Fremgangsmåde
- Tag først isen ud af fryseren så den lige kan stå lidt (uden at smelte)
- Hak nødder og chokolade
- Bland kanel, rom essens, nødder, chokolade og kirsebær i isen. Det er nemmest med en håndmixer.
- Pisk fløden til en cremet masse (stadiet lige før flødeskum), den skal stadig være flydende når du vender den sammen med isen.
- Hæld den på en form og kom den i fryseren.
Isen er aller bedst hvis den bliver spist nogle timer efter den er lavet. Lige inden den er helt frossen. Så er fløden nemlig stadig blød og frisk.
Enjoy! 😉