Yeah… you heard i right! Æbleskiver MED MARCIPAN OG NOUGAT! Need i say more?
Julen er hjertenes fest, og i denne opskrift er ALT hvad hjertet begærer! =D Æbleskiver er vel noget vi allesammen forbinder julen med, så derfor har jeg tilladt mig at lave dette til en sæsonopskrift. Marcipan og nougat er vel også en sæsonvare ;D
Disse æbleskiver er lige så nemme som pandekager, fløjsbløde og med lækre overraskelser af nougat indeni! Og så kan man spare på opvasken. Jeg laver nemlig det hele i en blender!
Jeg kan kun anbefale jer at kaste jer ud i det! Det kræver blot en æbleskivepande! Og de kan altså nemt findes i genbrug til en 10’er! 🙂
ca. 25 stk.
Ingredienser:
5 dl. kærnemælk
2 æg
1 spsk sukker
300 gr hvedemel
60g marcipan
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk natron
1 knivspids salt
Smør til panden
Lidt nougat til at putte i midten (Jeg har ingen mål på, men der skal ca en knivspids i hver æbleskive)
—————————————-
Fremgangsmåde
- Sukker, æg og kærnemælk hældes i en blender og blendes godt sammen
- Tilæst marcipan og få det blendet helt ud i massen
- Tilsæt kryderier, natron og mel og blend endnu en gang (vær sikker på der ikke sidder ‘mel-klumper’ i siderne)
- Varm æbleskivepanden godt op, og skru så ned på lidt over middel varme (så de ikke brænder på)
- Kom en lille smule smør i hullerne (hver gang) og fyld dej i (lidt over halvt op)
- Kom straks lidt nougat i midten og vend skiverne når dejen virker fast og har huller (ligesom med pandekager)
Enjoy!
2 thoughts on “Decemberpost #1 – Æbleskiver med marcipan og nougat”
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
MUST.TRY.THIS.CHRISTMAS! Hold op hvor ser de lækre ud! De æbleskiver må prøves med det samme 🙂
Jeg håber de smagte godt Cille!!! 🙂