Bonuspost #7 – Dulce de leche – chocolate brownies!

Untitled

Selv overskriften lyder syndig, ikk? Det er den her kage i hvert fald! Fuld af chokolade og karamel! Det kunne ikke være bedre! 

Engang i mellem må man godt være extra god ved sig selv! Andre gange skal man bare have en undskyldning der er god nok 😉
Jeg har haft gæster, og til dessert fik vi en is-kage med denne brownie som bund, og hjemmelavet cookie-dough is på toppen. Jeg kom ‘desværre’ til at lave lidt for meget brownie, så jeg har nydt godt af denne de sidste par dage – se det en god undskyldning! 😀

Jeg har en gammel grundopskrift på en brownie, som jeg hele tiden variere med spændene ting! Her får i sidste skud på stammen! 🙂

Dulce de leche

Ingredienser:

1 ds kondenseret mælk

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Kog dåsen i en stor gryde i 3 timer. Husk at hælde nyt vand i undervejs, det fordamper – her bruger jeg en elkoger så jeg hælder kogende vand i for ikke at standse processen
  2. Lad dåsen køle af
  3. Så har du den lækreste karamel som virkelig kan bruges til alt! Jeg bruger den fx til havregrød, kaffe, dessert og bare på brød.

dulce de leche

Brownie: 

Ingredienser:

250-300 g god chokolade ( jeg plejer at blande forskellige slags. her brugte jeg 50-50 af en god 80% og en lidt lettere mælkechokolade)
200 g smør
500 sukker
2 tsk vaniliesukker
4 æg
130 g mel
1 tsk salt
Dulce de leche karamel efter smag og behag 😉 (Jeg brugte i kagen ca 3 spsk. Og pyntede med lidt mere på toppen)
Lidt havsalt

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad (eller direkte i en gryde, hvis du holder øje med den)
  2. Bland mel, sukker, salt og vanilje sukker sammen
  3. Tilsæt æg og rør godt rundt
  4. Rør smør/chokolade blandning i. Brug en gryde ske – hvis du bruger piseris kommer der for meget luft i dejen.
  5. Hæld massen i en form og tilsæt karamellen i nogle små klumper.
  6. Bages ved ca. 200° i ca 40 min. Husk, dejen er meget kompakt, så tro ikke din kage ikke er færdig når du stikker en gaffel i den. Der SKAL følge noget med op 😉
  7. Skær kagen i ønskede størrelser når den er kølet HELT af.
  8. Pynt med lidt karamel og drys med havsalt – salten er vigtig!

 

Du kan med fordel komme nogle nødder i dejen også. Som jeg sagde variere jeg opskriften meget! Og det er bestemt ikke sidste gang i vil se en variation af den 😉

 

Enjoy! 😉

Brownie

Skriv et svar