Foråret er startet! Lige om straks sidder vi på stranden, i parken eller i skoven og nyder en lækker picnic!
Frisk og lækker cheesecake! Dejlig let syrlig smag fra lime og rundhed fra vanilie. Perfekt til picnic eller som værtindegave.
Opskrift på ca 5 glas (det kommer selvfølgelig an på størrelsen)
Ingredienser:
10 digistive kiks
400 g natural flødeost
260 g cremefraiche
5 blade husblas
1 lime
2 stænger vanilje
100 g sukker
(evt. 5 tsk god marmelade)
—————————————-
Fremgangsmåde
- Husblas opblødes i koldt vand
- Kiks knuses ned i bunden af glassene (ca 2 kiks i hvert glas)
- Vaniljestængerne flækkes og vaniljen skrabes ud med lidt sukker
- Ost, cremefraiche, vanilje og sukker blandes sammen til en ensartet masse
- Husbladsen vrides og smeltes i lidt (ca o,5 dl) varmt vand (- jeg plejer bare at koge lidt vand i en elkedel, vride husblassen og komme det i en lille skål med det varme vand. Så røre jeg rundet med en gaffel til det er helt smeltet)
- Hæld limesaften og lidt af ostemassen i husblas vandet, for lige at temperere det lidt.
- Til sidst blandes det hele sammen og massen hældes på glas.
- Lad det stå i min 4 timer, eller gerne natten over.
De kan med fordel sluttes af med lidt god marmelade eller frisk frugt. Denne gang har brugt en lækker marmelade lavet på vilde blåbær.
Enjoy! 😉