Disse sprøde, knasende brød stænger (grissini om man vil) er et godt supplement til tapas-bordet!
De er utroligt nemme at bage og kræver hverken hæve eller hvile tid! Så hvid du mangler en lille smule brød til maden er det her hurtigt og nemt!
Mængde angivelsen er cirka, jeg plejer oftest bare at komme mel i en skål, og så tilsætte vand til dejen har den rigtige ‘bolle-agtige’ konsistens 🙂
Ingredienser:
200 g hvede mel
1 dl vand
1 tsk bagepulver
olie til pensling
birkes til pynt (evt)
—————————————-
Fremgangsmåde
- Ælt mel, bagepulver og vand sammen til en ensartet dej.
- Rul dejen godt ud til en firkant. Det skal være en tyndt lag (del evt dejen op i 2 eller flere portioner
- Skær dejen ud i lange strimler.
- Skær hver strimel ud til 3 dele så de kan flettes (husk ikke at skære i toppen – så holder der sammen når du fletter)
- Pensel med olie og drys med birkes (Jeg kan godt lige at bruge olie fra forskellige glas, fx soltørrede tomater, grillede peberfrugter etc. så er der lidt smag i)
- Bag i ca 15 min. ved 200° til de er gyldne og sprøde
Enjoy! 😉
One thought on “Bonuspost #14 – flettede tapas-stænger”