Easy breasy! Denne pasta-ret kan laves på ca 15 min. Så den er perfekt til hverdagen, hvis du har lige så dårlig tid som mig 😉
Jeg arbejder tit sent, og det kan derfor være en udfordring at lave det helt store avant garde måltid i hverdagene. Til gengæld er det en god øvelse i kreativitet. De fleste af mine hverdags-aften-måltider foregår nemlig sådan her:
1. Jeg kommer hjem, halv træt efter en lang arbejdsdag
2. Jeg åbner skabe og køleskab for at se hvad jeg har af råvarer
3. Læg en slagplan og sæt igang!
Nogle gange kommer der et fantastisk måltid ud af det, andre gange…. not so much 😀 En god grund-regl når man leger sådan i køkkenet, er altid at huske hovedelementerne – sødt, salt, surt, bittert, crunchy, blødt. På den måde er der noget for alle smagsløg og nogle forskellige teksture, så kan det, næsten, aldrig gå helt galt 😉
Mængederne i opskriften er cirka (!!) – Så du må altså selv lige smage til efter din egen smag 😉
Ingredienser: 2-3 personer
500 g hakket oksekød
1 håndfuld pasta
1 ds. kokusmælk
1 ds tomat pure (140g)
1 spsk ketchup
Lidt chilisauce (jeg er stor fan af ‘flying goose’ mærket, som er eksploderet i de danske supermarkeder for tide)
1 rødløg
1 fed hvidløg
salt, peber, cayenne
lidt frisk basilikum
—————————————-
Fremgangsmåde
- Sæt først pastaen over
- Hak løg og hvidløg og bland det sammen med oksekødet
- Tilsæt hakket frisk basilikum, salt og peber
- Form kødet til små boller og steg dem på en pande i lidt oliven olie
- Når pastaen er kogt færdig hælder du næsten alt vandet fra (der skal kun lige være en lille smule tilbage
- Kom gryden, med pastaen stadig i, tilbage på blusset og tilsæt kokusmæl og tomat pure
- Kog op og tilsæt salt, peber, cayenne, chilisauce og ketchup – Husk at smage til med alle krydderierne!
- Så snart kødbollerne er stegt færdig tilsættes de også til gryden
Enjoy! 😉
HUSK at hashtagge #chefsseason, på instagram og facebook, når du laver mad fra bloggen! Jeg bliver så glad, når jeg ser folk bruger opskrifterne!