Junipost #3 – Baked potato-skin m. oksekød, peanut butter & spidskål

_MG_9783

Crispy, blød kartoffel med fyld af hakket oksekød & spidskål, vendt sammen i en spicy-nødde ‘sauce’.
Jeg har altid succes med at blande spidskål i dvs. hakket-kødgryder, og her er seneste skud på stammen. Jeg elsker peanut butter! Jeg har altid mindst 1 glas stående. Selvom jeg bruger det mest på ristet rugbrød, er jeg på det seneste begyndt at eksperimentere med det i maden. Jeg kan huske en lille cafe ved navn ‘Potato Shop’ som serverede bagte kartofler med alverdens fyld. Chili concarne, kylling i pesto, thai duck, det hele var der og det var lækkert! Retten her er nem, og hvis du laver lidt ekstra er de perfekte at pakke til madkassen! 🙂

_MG_9798

Ingredienser:

3 bage kartofler
500 g hakket oksekød
1 chili
2 fed hvidløg
ca 4-5 blade spidskål
3 forårsløg (også i sæson)
3 spsk peanutbutter
1 spsk sweet chili sauce
salt, peber, paprika
lidt vand
lidt puck ost

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Bage kartoflerne skæres i halve og udhules med en ske.
  2. Drys med lidt salt og olivenolie. Bages i ca 20 min v. 200°
  3. Kødet brunes i en gryde.
  4. Hak chili, hvidløg og forårsløg og kom i gryden.
  5. Tilsæt peanutbutter og lidt vand (1 par skefulde for at hjælpe peanutbutteren med at flyde ud)
  6. Så snart peanutbutteren ikke er klumpet mere skæres kålen groft og vendes i.
  7. Tilsæt sweet chili sauce og sang tip med krydderier.
  8. Server kartoflerne med fyldet i. Top med lidt puck-ost og sweet chili sauce

Enjoy! 😉

_MG_9802 _MG_9786

Skriv et svar