Jeg har glædet mig ualmindeligt meget til i dag! For et godt stykke tid siden havde jeg Phuc i køkkenet, og jeg kan nu præsenterer Chefs Seasons aller første ‘Special Guest’!
En god dags tid i køkkenet med masser af sludder-sladder, god mad, højt humør og en af de mest talentfulde kunstenere jeg kender – så bliver dagen ikke meget bedre! Phuc er en af mine gode venner, som har vist mig rundt i Horsens kulturelle scene efter jeg flyttede hertil.
Da Phuc og hans familie flyttede til Danmark, begyndte hans interesse for mad. Han fulgte med sin mor i køkkenet og lærte her “dos and don’ts” i køkkenet. Phucs mor gjorde meget ud af madlavningen, og forklarede grundigt hver enkelt process. Alt lige fra perfekt kogning af ris til stegning af kylling, blev gennemgået i detaljer. Smagte maden ikke som den skulle, var det ikke unormalt at de startede forfra. På dette tidpunkt i 80’erne var det ikke nemt at få asiasiske varer i Danmark. Familien fik overtalt den lokale købmand til at importere nogle enkelte produkter, og på den måde kunne de holde fast i deres gastronomiske kultur og tradition. Det viste sig i øvrigt også at være et hit med eksotiske varer i butikken! 😉
I får her nogle lækre opskrifter til ca 2 prs.
Vietnamesisk Kålsalat m kylling
GOI GA BAP CAI:
Dressing:
Ingredienser:
3 spsk sweet chili sauce
1 spsk fiske sauce
Saften fra en halv lime
———————————————————————————————————————
Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienser blandes sammen
Salat:
Ingredienser:
300 g kyllinge bryst
1 spsk Sesam olie
Salt og peber
1 lille kålhoved (eller en halv alm)
1,5 dl eddike
2 spsk sukker
0.5 tsk salt
Resten af ingredienserne er efter smag og behag 🙂
Lange korriander
Frisk korriander
Sød basilikum
Ristede løg
Peanuts
—————————————————————————————————————
Fremgangsmåde:
1. Kyllingen kommes i en frysepose, sammen med sesamolie og salt og peber – lad den hvile
2. Kålen snittes fint
3. Eddike, sukker og salt blandes sammen og hældes over kålen
4. Lad kålen stå mindst en halv time
5. Begge slag korriander og basilikummen snittes fint
6. Steg kyllingen og skær den ud
7. Dræn kålen i en si, for at få overskydende eddikeblanding væk
8. Dressing, peanuts og ristede løg hældes over, inden servering
Phuc Van Dang er oprindeligt fra Vietnam og har vokset op både der og i Danmark. Hans blandede opvækst har givet ham en perfekt
mulighed for at mixe den øst asiatiske forståelse for æstetik og vestens standard for godt design. Det har givet ham en markant plet i dansk design-kultur. Hans tilgang til kunst fylder en del i hans udtryk og han arbejder kontinuerligt med nye kunstværker. Han har tidligere haft udstillinger i København, New York, Tokyo, Prague og Barcelona. Han har også deltaget i en række festivaler med hans kunst; Her i blandt Northside Festival, Trailerpark Festival & StreetHeart. Phuc har en baggrund som grafisk designer, men arbejder også med design og koncept kunst.
SPRING ROLLS:
Ingredienser:
Spring roll pastry (-kan helt sikkert findes i den lokale asiatiske købmand)
250 kg hakket svinekød
1 Lille gulerod
1 løg
3 spiseske tørret svampe ( ligges i vand før brug )
1 lille pakke tørrede glasnudler eller soh Hoon ( ligges i vand før brug )
1 æg
1 spiseske fiskesauce
1 halv teske peber
1 tsk sukker
½ tsk salt
—————————————————————————————————————
Fremgangsmåde:
1. Kødet steges og sættes til side
2. Rulerod, løg, svampe og nudler skæres i tynde, fine strimler
3. Alle ingredienser blandes sammen og rulles i dejen
4. Steges på pande i en god sjat olie
Phucisme er en duo bestående af Phuc Van Dang & Pia Schildknecht. Stilen er meget scandinavisk med en grafisk kick! De arbejder meget
med kreativitet, mennesker og mødet mellem individer. De er bl.a. involveret i et væld af kulturelle projekter i Horsens: Krimi Messen,
Horsens Teaterfestival, Holmboe i Horsens (- klassisk musikfestival). Derudover arbejder de kontinuerligt med Bolia.com om udvikling af forskellige produkter.
GIVEAWAY!!!
I for bindelse med ‘Special Guest’ indlæg, vil der være en giveaway! 😀
Denne gang er der hele 2 gaver at hente!
Du kan vinde denne badge fra Phucisme (værdi 179,-). De er sygt populære, håndmalet og et flot stykke unika kunst!
Udover det smider jeg en lækker plakat til køkkenet i puljen! Den er 20×30, så den passer perfekt til en af de små vægge i køkkenet.
Det eneste du skal gøre er at skrive en kommentar til dette indlæg! Easy right? =) Du skal bare gøre det inden søndag d. 11 maj! (Det er iøvrigt Chefs Season 1 mrd. fødselsdag )
Du skal være bosat i Danmark for at kunne vinde. Vinderen får direkte besked på email.
MERE PHUC:
Instagram – der er masser af lækker inspiration på Phucs insta 😉
ENJOY! 😉
10 thoughts on “Special Guest #1 – Phuc Van Dang + GIVEAWAY!”
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
Mere, mere, mere 🙂
#udenforsæsonmelon #ftw
Tak for et super lækker site.
Ved ikke hvordan jeg har kunnet lave mad før dette site.
uhm! det ser lækkert ud Phuc! tror jeg skal spise Vietnam mad i dag!
Det er phucking awesome! Har netop her til aften nydt friske vietnamesisk-inspirerede forårsruller. Benyttede Phuc’s dressingopskrift –> simple-tasty-good! 😉
Det her indlæg fik både min mund til at løbe i vand og et savn efter Vietnam fordobbeltedes! Tak for en inspirerende madblog!
Ser meget skønt ud. Like
Har lige set din site via himlen. Super flot! Og jeg er ret imponeret over billederne… Keep up the good work.
Hvor ser det lækkert ud!
Ser mega lækkert ud 🙂 det skal klart afprøves.