Kogte kartofler er kedelige!! For det meste! 😉 Men det er disse lækre kroketter i hverfald ikke! Smækket med lækker spinat og en fyldig smag af parmesan! Mmmmm! !
Spinat er denne uges sæson-grøntsag. Den har egentlig først officiel sæson i slutningen af april, men er man lige så heldig (læs: stædig) som jeg er, kan man godt finde frisk dansk spinat nu 🙂 Jeg spiste kroketter med en hurtig bagt fisk og hjemmesyltede rødløg fra denne weekends mad-projekt 🙂
Her er rigeligt til 2 prs.
Ingredienser:
600 g kartofler
100 g spinat
2 spsk pikant flødeost
En god håndfuld revet parmasan
1 tsk salt, peber & paprika
1 æg
Mel
Rasp
Solsikkeolie
—————————————-
Fremgangsmåde
- Kartoflerne koges til de er møre
- Skyl & hak spinaten grovt.
- Kartoflerne moses med smørreosten
- Resten af ingredienserne røres i og blandes godt.
- Blandingen rulles til en pølse i bagepapir og køles af. (Man kan med fordel lave den dagen før og have den i køleskabet, men hvis man ikke lige har planlagt så godt 😉 kan man komme den i fryseren i ca 10-15 min til den har sat sig)
- Form mosen til kugler og vend først i mel, så æg og til sidst rasp.
- Kroketterne skal steges i en brandvarm pande, med et par gode cm olie. – altså en slags blanding mellem friture og stegning.
Enjoy! 😉