Selv overskriften lyder syndig, ikk? Det er den her kage i hvert fald! Fuld af chokolade og karamel! Det kunne ikke være bedre!
Engang i mellem må man godt være extra god ved sig selv! Andre gange skal man bare have en undskyldning der er god nok 😉
Jeg har haft gæster, og til dessert fik vi en is-kage med denne brownie som bund, og hjemmelavet cookie-dough is på toppen. Jeg kom ‘desværre’ til at lave lidt for meget brownie, så jeg har nydt godt af denne de sidste par dage – se det en god undskyldning! 😀
Jeg har en gammel grundopskrift på en brownie, som jeg hele tiden variere med spændene ting! Her får i sidste skud på stammen! 🙂
Dulce de leche
Ingredienser:
1 ds kondenseret mælk
—————————————-
Fremgangsmåde
- Kog dåsen i en stor gryde i 3 timer. Husk at hælde nyt vand i undervejs, det fordamper – her bruger jeg en elkoger så jeg hælder kogende vand i for ikke at standse processen
- Lad dåsen køle af
- Så har du den lækreste karamel som virkelig kan bruges til alt! Jeg bruger den fx til havregrød, kaffe, dessert og bare på brød.
Brownie:
Ingredienser:
250-300 g god chokolade ( jeg plejer at blande forskellige slags. her brugte jeg 50-50 af en god 80% og en lidt lettere mælkechokolade)
200 g smør
500 sukker
2 tsk vaniliesukker
4 æg
130 g mel
1 tsk salt
Dulce de leche karamel efter smag og behag 😉 (Jeg brugte i kagen ca 3 spsk. Og pyntede med lidt mere på toppen)
Lidt havsalt
—————————————-
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade og smør sammen over vandbad (eller direkte i en gryde, hvis du holder øje med den)
- Bland mel, sukker, salt og vanilje sukker sammen
- Tilsæt æg og rør godt rundt
- Rør smør/chokolade blandning i. Brug en gryde ske – hvis du bruger piseris kommer der for meget luft i dejen.
- Hæld massen i en form og tilsæt karamellen i nogle små klumper.
- Bages ved ca. 200° i ca 40 min. Husk, dejen er meget kompakt, så tro ikke din kage ikke er færdig når du stikker en gaffel i den. Der SKAL følge noget med op 😉
- Skær kagen i ønskede størrelser når den er kølet HELT af.
- Pynt med lidt karamel og drys med havsalt – salten er vigtig!
Du kan med fordel komme nogle nødder i dejen også. Som jeg sagde variere jeg opskriften meget! Og det er bestemt ikke sidste gang i vil se en variation af den 😉
Enjoy! 😉