Special Guest

Special Guest #1 – Phuc Van Dang + GIVEAWAY!

27. april 2014

 

Jeg har glædet mig ualmindeligt meget til i dag! For et godt stykke tid siden havde jeg Phuc i køkkenet, og jeg kan nu præsenterer Chefs Seasons aller første ‘Special Guest’!

En god dags tid i køkkenet med masser af sludder-sladder, god mad, højt humør og en af de mest talentfulde kunstenere jeg kender – så bliver dagen ikke meget bedre! Phuc er en af mine gode venner, som har vist mig rundt i Horsens kulturelle scene efter jeg flyttede hertil.

Da Phuc og hans familie flyttede til Danmark, begyndte hans interesse for mad. Han fulgte med sin mor i køkkenet og lærte her “dos and don’ts” i køkkenet. Phucs mor gjorde meget ud af madlavningen, og forklarede grundigt hver enkelt process. Alt lige fra perfekt kogning af ris til stegning af kylling, blev gennemgået i detaljer. Smagte maden ikke som den skulle, var det ikke unormalt at de startede forfra. På dette tidpunkt i 80’erne var det ikke nemt at få asiasiske  varer i Danmark. Familien fik overtalt den lokale købmand til at importere nogle enkelte produkter, og på den måde kunne de holde fast i deres gastronomiske kultur og tradition. Det viste sig i øvrigt også at være et hit med eksotiske varer i butikken! 😉

_MG_8678 _MG_8659

I får her nogle lækre opskrifter til ca 2 prs.

 

Vietnamesisk Kålsalat m kylling

GOI GA BAP CAI:

 

Dressing:
Ingredienser:
3 spsk sweet chili sauce
1 spsk fiske sauce
Saften fra en halv lime

———————————————————————————————————————

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienser blandes sammen

 

Salat:
Ingredienser:
300 g kyllinge bryst
1 spsk Sesam olie
Salt og peber

1 lille kålhoved (eller en halv alm)
1,5 dl eddike
2 spsk sukker
0.5 tsk salt

Resten af ingredienserne er efter smag og behag 🙂
Lange korriander
Frisk korriander
Sød basilikum

Ristede løg
Peanuts

—————————————————————————————————————

Fremgangsmåde:

1. Kyllingen kommes i en frysepose, sammen med sesamolie og salt og peber – lad den hvile
2. Kålen snittes fint
3. Eddike, sukker og salt blandes sammen og hældes over kålen
4. Lad kålen stå mindst en halv time
5. Begge slag korriander og basilikummen snittes fint
6. Steg kyllingen og skær den ud
7. Dræn kålen i en si, for at få overskydende eddikeblanding væk
8. Dressing, peanuts og ristede løg hældes over, inden servering

Vietnamesecusine

BoyGirl3Phuc Van Dang er oprindeligt fra Vietnam og har vokset op både der og i Danmark. Hans blandede opvækst har givet ham en perfekt
mulighed for at mixe den øst asiatiske forståelse for æstetik og vestens standard for godt design. Det har givet ham en markant plet i dansk design-kultur. Hans tilgang til kunst fylder en del i hans udtryk og han arbejder kontinuerligt med nye kunstværker. Han har tidligere haft udstillinger i København, New York, Tokyo, Prague og Barcelona. Han har også deltaget i en række festivaler med hans kunst; Her i blandt Northside Festival, Trailerpark Festival & StreetHeart. Phuc har en baggrund som grafisk designer, men arbejder også med design og koncept kunst.

 

_MG_8735

SPRING ROLLS:

Ingredienser:
Spring roll pastry (-kan helt sikkert findes i den lokale asiatiske købmand)
250  kg  hakket svinekød
1 Lille gulerod
1 løg
3 spiseske tørret svampe ( ligges i vand før brug )
1 lille pakke tørrede glasnudler eller soh Hoon  ( ligges i vand før brug )
1 æg
1 spiseske fiskesauce
1 halv teske peber
1 tsk sukker
½ tsk salt

—————————————————————————————————————

Fremgangsmåde:
1. Kødet steges og sættes til side
2. Rulerod, løg, svampe og nudler skæres i tynde, fine strimler
3. Alle ingredienser blandes sammen og rulles i dejen
4. Steges på pande i en god sjat olie

madblog

PlateMoon3Phucisme er en duo bestående af Phuc Van Dang & Pia Schildknecht. Stilen er meget scandinavisk med en grafisk kick! De arbejder meget
med kreativitet, mennesker og mødet mellem individer. De er bl.a.  involveret i et væld af kulturelle projekter i Horsens: Krimi Messen,

Horsens Teaterfestival, Holmboe i Horsens (- klassisk musikfestival). Derudover arbejder de kontinuerligt med Bolia.com om udvikling af forskellige produkter.

 

 

 

 

GIVEAWAY!!! 

I for bindelse med ‘Special Guest’ indlæg, vil der være en giveaway! 😀
Denne gang er der hele 2 gaver at hente!

10168237_10152148807047637_1435062049_nInhouse13254 copyDu kan vinde denne badge fra Phucisme (værdi 179,-). De er sygt populære, håndmalet og et flot stykke unika kunst!

Udover det smider jeg en lækker plakat til køkkenet i puljen! Den er 20×30, så den passer perfekt til en af de små vægge i køkkenet.
Det eneste du skal gøre er at skrive en kommentar til dette indlæg! Easy right? =) Du skal bare gøre det inden søndag d. 11 maj! (Det er iøvrigt Chefs Season 1 mrd. fødselsdag )

Du skal være bosat i Danmark for at kunne vinde. Vinderen får direkte besked på email. 

 

MERE PHUC:

www.phucisme.dk

Facebook

Instagram – der er masser af lækker inspiration på Phucs insta 😉

 

ENJOY! 😉

Everybody deserves nice food! SHARE:

0
Shares
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

  • L. Schmidt 27. april 2014 at 12:04

    Mere, mere, mere 🙂

  • Michael Lang 27. april 2014 at 15:12

    #udenforsæsonmelon #ftw

  • Xenius Lang 27. april 2014 at 15:20

    Tak for et super lækker site.
    Ved ikke hvordan jeg har kunnet lave mad før dette site.

  • thomas christoffersen 27. april 2014 at 16:41

    uhm! det ser lækkert ud Phuc! tror jeg skal spise Vietnam mad i dag!

  • PeterSkyldahl 27. april 2014 at 20:51

    Det er phucking awesome! Har netop her til aften nydt friske vietnamesisk-inspirerede forårsruller. Benyttede Phuc’s dressingopskrift –> simple-tasty-good! 😉

  • Simone Bak Laursen 28. april 2014 at 11:24

    Det her indlæg fik både min mund til at løbe i vand og et savn efter Vietnam fordobbeltedes! Tak for en inspirerende madblog!

  • Laura R 28. april 2014 at 11:42

    Ser meget skønt ud. Like

  • Madmedmartin 30. april 2014 at 5:30

    Har lige set din site via himlen. Super flot! Og jeg er ret imponeret over billederne… Keep up the good work.

  • Naddi 30. april 2014 at 8:35

    Hvor ser det lækkert ud!

  • Maibrith 2. maj 2014 at 10:46

    Ser mega lækkert ud 🙂 det skal klart afprøves.