Chefs Season i New York #2 – Chicken Biscuits!

amerikansk opskrift

dansk madblog opskrift

Min New Yorker rejse forsætter, og det gør mad oplevelserne også! Her er en ‘proper southern dish’. Lækre sprøde chicken biscuits!

En ordentlig kalorie bombe, men en perfekt kur mod tømremænd, eller almindelig weekends-forkælelse. Jeg er i hvert fald blevet hooked lige siden min roomie introducerede mig for retten. Ved første syn var jeg lidt skeptisk. Det lignede en kyllette proppet i en indskrumbet hvedebolle. Men allerede efter første bid var jeg besat! Knasende, sprød, saftig kylling i en ‘biscuit’ som nok er noget af det bedste brød jeg har fået. Dejlig smuldrende med en fantastisk smag af smør! Dertil bliver der lagt en extra klat smør i mellem, sammen med en masse hotsauce, så du virkelig får alle smagsløgene igang! Fantastisk!

Min roomie er lige så besat som jeg selv, så vi blev hurtigt enige om at besøge så mange chicken biscuits steder som muligt! Jeg har spist og spist, næsten kun for at kunne skrive denne opskrift til jer 😉
Det jeg kom frem til var at der tit manglede lidt syrligt til retten. Det kan vi danskere så godt li, og så bliver retten ikke så fed at smage på.

chefsseason kylling

Jeg håber i har det godt derhjemme! Her kommer opskriften:

Ingredienser:

Biscuits: 

230g koldt smør
590g mel
4 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk salt
4.5 dl kærnemælk
1 æg

Fried chicken:

4 kyllinge fillet
ca 8 æg
Mel
Rasp
Cornflakes

Lyn-syltede rødløg med dild:

2 rødløg
Lidt frisk dild
2 spsk sukker
ca 5 dl æblecider eddike

Til sidst

ca 6 spsk smør
Hotsauce

—————————————-

Fremgangsmåde

  1. Løgnene skæres i skiver og kommes på glas med sukker, eddike og dild. Eddiken skal dække løgene helt.
  2. Løgene er bedst hvis de står på køl natten over, men er også gode efter et par timer.
  3. Forvarm ovnen til 220° alm ovn.
  4. Skær først smørret i tern, læg det på en tallarken og kom det på køl igen. (Det er meget vigtigt smøren er kold)
  5. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål. Hvis det er varmt, kan det været en god ide at komme denne skål på køl også, ca 10 min til det er kølet ned)
  6. Nu skal smøren blandes med resten. Det gøres nemmest med en foodprocessor, hvor du ‘pulser’ ca 10 gange. Det dan også gøres med 2 knive, hvor du laver hurtige skærebevægelser for at sprede smøren. Blandingen skal have en tør konsistens der minder lidt om havregryn, eller smuldre-dej, med smørklumper på størrelse med ærter.
  7. Til sidst hældes kernemælken i, og dejen samles hurtigt med spredte fingre.NB Der skal stadig være små klumper af smør (Det er vigtig det går hurtigt, så smøren ikke smelter)
  8. Kom dejen ud på et meldrysset bord, hvor den samles og spredes ud med fingrene (INGEN KAGERULLE!) til ca. 2,5-3 cm tykkelse.
  9. Stik så mange runde biscuits du kan ud med en udstikker, og kom dem på en bageplade. Dejen kan samles en extra gang for at stikke nogle flere ud, men ikke en tredje gang.
  10. Pensel med æg og bag dem i ovnen i ca 15-20 min. Hold øje under vejs.
  11. Lad dem køle af på en rist.
  12. Halver kyllingefilleter så godt som muligt, så du får 2 flade filleter.
  13. Pisk æggene sammen og hæld dem i en stor dyb tallerken til paneringen. Kom ligeledes mel op i en tallerken. Rasp blandes med knust cornflakes og kommes ligeledes i en tallerken. Forholdet er ca 2 dele rasp til 1 del cornflakes.
  14. Kyllingen vendes godt i følgende rækkefølge:
    1. Mel
    2. Æg
    3. Rasp/cornflakes
    4. Æg
    5. Rasp/cornflakes
  15. Dæk en pande med ca 2 cm olie og varm den godt op og steg så filleterne.

Enjoy! 😉

chicken biscuits opskrift

One thought on “Chefs Season i New York #2 – Chicken Biscuits!

Skriv et svar